h

Nieuws van de afdeling

19 maart 2024

SP plakt posters op woningen in de Nijverheid “Dit veroorzaakt de wooncrisis: woningen van 400 euro huur slopen en nieuwbouw van minder woningen die minstens dubbel zo duur zijn.”

Foto: SP Hengelo

Enkele leden van de SP in Hengelo hebben vanavond in de Mariastraat en de Geerdinksweg tientallen woningen met posters beplakt met de leus ‘Slopen Bezopen!’

Lees verder
28 februari 2024

Het is oorverdovend stil bij het Hengelose stadsbestuur. ‘Als je niks doet valt er ook niks te participeren’

Foto: SP Hengelo

“Dit college komt met niks. En ook over hun eigen slechte plannen willen ze geen openheid geven…” Het is de verzuchting van de SP fractie die halverwege de periode van dit college van Burgerbelangen, VVD, D66, CDA en PvdA moet constateren dat het lafheid troef is: “Van alle zogenaamde ‘ambities’ komt er maar amper weinig ter bespreking in de gemeenteraad. Hun plannen in het openbaar naar voren brengen, verantwoorden waar ze mee bezig zijn is blijkbaar teveel gevraagd. Ze willen hooguit een ‘bijpraatsessie’ met raadsleden toestaan. Voor de rest is het dood in de pot. En dat voor een college dat participatie van de inwoners voorop had staan. Conclusie: als je niks doet valt er ook niks te participeren.”

Lees verder
9 februari 2024

Jimmy Dijk in Hengelo: "Dat Nationaal ZorgFonds kan er komen"

Foto: SP Hengelo

Vrijdag 26 januari was er in de Schouwburg Hengelo een informatie- en discussieavond over het Nationaal ZorgFonds. Voor een zaal vol met mensen werd in Hengelo een gesprek gevoerd met ervaren zorgverleners werd over de effecten van de marktwerking op hun werk en het eigen risico voor mensen die zorg nodig hebben.

Lees verder
17 januari 2024

Bijeenkomst over het Nationaal ZorgFonds met Jimmy Dijk, de nieuwe SP fractievoorzitter

Foto: SP Hengelo

Op vrijdag 26 januari is er een informatie- en discussieavond over het Nationaal ZorgFonds in Schouwburg Hengelo.

Lees verder
17 januari 2024

Strijdbare Nieuwjaarsbijeenkomst in Metropool

Foto: SP Hengelo

“Het schijnt dat deze maandag de meest deprimerende dag van het jaar is. De zogenaamde ‘Blue Monday’. Hebben jullie die ervaring? “

Lees verder
2 januari 2024

Nieuwjaarsbijeenkomst SP Hengelo in Metropool met Kamerlid Sandra Beckerman te gast.

Foto: SP Hengelo

Maandagavond 15 januari houdt de SP haar Nieuwjaarsbijeenkomst in popcentrum Metropool met Tweede Kamerlid Sandra Beckerman als hoofdgast.

Lees verder

Pagina's

U bent hier